Как да размразим автомобила през зимата

Студените дни са истинско изпитание за всеки автомобил. Всеки е изпитвал редица неволи в опит да влезе или запали колата си в сега. Заледяването е ...

 13.12.2015 08:29
Как да размразим автомобила през зимата

Студените дни са истинско изпитание за всеки автомобил. Всеки е изпитвал редица неволи в опит да влезе или запали колата си в сега. Заледяването е сериозен проблем през студените месеци. Вижте няколко съветa как да размразите правилно автомобил си през зимата:

1. Отстранете снега или леда!
Никога не оставяйте парчета сняг по покрива на колата си! Купчинката на вашия покрив, може се спусне над стъклото и да попречи на видимостта Ви. Така ще предизвикате катастрофа. Преди да потеглите се уверете че сте премахнали целия сняг.

2. Проверявайте ауспуха!
Винаги преди да потеглите в снежни условия проверете ауспуха дали не е блокиран от сняг или лед. Ако е запушен, то това ще направи предвижването на колата по-трудно. Също така запушеният ауспух ще да доведе до навлизане на токсични изпарения във вътрешността на автомобила.

3. Замръзнали брави и врати на автомобила

Ако бравите на колата Ви са замръзнали и не могат да се отключат, поставете вашия ключ в продължение на 15 секунди в ключалката. Изчакайте малко, за да се нагрее и ще можете да отворите без проблем. Друг метод е да отворите вратите, като използвате хладка (не гореща) вода, за да разтопи леда.

4. Размразяване на прозорците
Включете опцията за размразяване и я поставете на най-високата степен, но на ниска скорост. По-високите скорости всъщност ще внесат студен въздух от вентилатора. След като ледът започва да се топи, използвайте стъргалка, за да го премахнете. Можете да използвате и размразяващ спрей, който ще да ускори процеса.

Никога не използвайте гореща вода, за да се стопи леда на вашите прозорци. Това може да доведе до счупване на стъклото.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери автомобил | зима | сняг | лед

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори