Собственици и фенове на автомобили с марка BMW се събират в Стара Загора

Целта на организаторите е чрез иницииране на подобен род събития да създадат превенция срещу автомобилните хулигани и неспазването на правилата за движение по пътищата.

 18.06.2024 20:21
Собственици и фенове на автомобили с марка BMW се събират в Стара Загора

Градът на липите отново ще е домакин на едно от най-чаканите събития през годината -  Национален BMW събор 2024. Автомобилният форум ще се проведе на Летището в Стара Загора, тази събота – 22 юни, а официалното откриване ще е от 10.00 часа.

Целта на организаторите е чрез иницииране на подобен род събития да създадат превенция срещу автомобилните хулигани и неспазването на правилата за движение по пътищата. Другата им цел е да покажат, че местата за автомобилни състезания, както и развиването на високи скорости не са пътищата в страната, а специализираните за това места.

През целия ден любителите на баварското возило ще могат да наблюдават, несъмнено един от най-атрактивните моменти на събора - Дрифт шоу, изпълнено от най-добрите професионалисти в бранша.

Предвидено е и целодневно драг състезание за любителите на марката, чието хоби е тестване на възможностите на любимата BMW кола.

Ще се проведе и традиционния Shell V-Power конкурс за красота, в който компетентно жури ще оцени интериора и екстериора на записаните за участие автомобили. Награди ще бъдат раздадени за най-атрактивните модели.

Ще има обособена специална зона от летището, в която всички BMW фенове ще могат да наблюдават или вземат участие в любителски дрифт.

Всеки желаещ ще може да качи пулса си, като се повози на дрифт такси, управлявано от Наско Кожухаров. Събраните средства от него ще бъдат дарени за каузата на Мони от Стара Загора и неговата борба с епилепсията и ДЦП.

В шатрите на партньорите на събора ще има и още различни игри с награди, а за музикалното оформление ще се погрижат Torino & Pashata.

22-рият Национален BMW Събор ще завърши с награждаване в различните конкурсни категории и теглене, пред нотариус, името на един от всички присъствали на събора, който ще получи голямата награда – BMW 645 с V8 двигател.

BMW Клуб България, изпрати обръщение към жителите и гостите на града, по повод предстоящият 22-ри BMW събор.


Скъпи жители и гости на гр. Стара Загора,

През последните няколко години летище „Стара Загора“ е неизменен дом на Националния BMW събор. Благодарни сме, че и 2024 г. няма да направи изключение. На 22 юни (22.06) отново ще се съберем всички фенове на марката BMW от различните краища на света, за да проведем грандиозния 22-ри Национален BMW Събор. Както и при предишните ни фенски срещи, и през тази година ще създадем сериозна организация на събитието, съгласувана и изпълнена на място с помощта на ОДМВР – гр. Стара Загора. Целта ни е максимално да улесним както ежедневието на всички граждани и гости, така и движението на автомобили в и около гр. Стара Загора, предвид очаквания засилен трафик в района.

Искаме още веднъж да Ви благодарим за гостоприемството, търпението и разбирането, което проявявате в дните около и по време на самото събитие.

Във връзка с провеждането на събора в часовете между 08:00 ч. и 17:00 ч. на 22.06.24 г., Ви съветваме да избягвате основната пътна артерия (пътен участък I-5/E85) между гр. Стара Загора и пътния възел за АМ „Тракия“. Правим го с цел намаляване на натовареността на трафика в района на летище „Стара Загора“, както и по-безпроблемното придвижване на всички автомобили, насочили се към него в ранните часове на деня (08:00 ч. – 11:00 ч.), и съответно тяхното напускане на периметъра на летището в късния следобед (15:00 ч. – 17:30 ч.). Споменатият участък се очаква да бъде с голяма автомобилна натовареност и затруднено придвижване, поради което Ви молим да изберете алтернативни маршрути, които биха Ви позволили да се движите по-бързо и безпроблемно.

Предвид повишения интерес към 22-рия BMW събор сме наясно, че са налице условия за създаването на определени неудобства и затруднения в движението на коли около летище „Стара Загора“ в указаните часове, за което искаме предварително да се извиним за причиненото неудобство!

С уважение,

BMW Club Bulgaria

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | автомобили | Национален | събор | пътищата | летище | Фенове | събития | събора

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори