Живко Тодоров: Липсата на пътна карта от държавата спъва новата индустриална зона

В момента община Стара Загора е в процедура да получи собствеността на летището

 05.04.2019 15:09
Живко Тодоров: Липсата на пътна карта от държавата спъва новата индустриална зона

Липсата на пътна карта от държавата спъва новата индустриална зона. Това каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров на среща на бизнеса, организирана от в. Капитал. Той коментира какво планира община Стара Загора, за да подобри бизнес климата в региона и възможностите за свързаност между областния град и Казанлък. Индустриална зона „Загоре" в момента е 150 декара, но с опция бързо да станат 300 с изградена инфраструктура. За нея в момента се работи обществена поръчка.

Като свой основен приоритет кметът Тодоров заяви, че всеки проект, който ще работи оттук нататък ще бъде насочен към задържане на младите хора  и семейства в града. В момента в Стара Загора работят около 690 IT специалисти, при 4000 такива за Пловдив. Кметът  намира такъв интелигентен бизнес за подходящ за града ни и заяви намерение да работи в такава посока.

В момента община Стара Загора е в процедура да получи собствеността на летището, така че да може да се разпорежда с привлекателния терен, който е близо 2 000 декара.

Подобряване на работата на общините и осезателно усещане за това от гражданите би станало възможно през децентрализация и даване на по-големи правомощия на местната власт, категоричен беше кметът Тодоров.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара | Загора | Община | кметът | Тодоров | работи | момента

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори