Откритие - батерия, която може да издържи 400 години

 17.01.2019 08:15
Откритие -  батерия, която може да издържи 400 години

Докторантът Мия Ле Тай  от Калифорнийския университет разработи технология, която позволява батериите да се презареждат около 200 000 пъти или 400 години.

Откритието е станало случайно, докато изследователите  са се опитвали да разработят по-добри нано жици направени от злато и поставени в електролитен гел , които се използват при традиционните батерии.

По време на теста Мия Ле Тай и екипът й открили, че разработената от тях батерия има специална характеристика: издържала на около 200 000 презареждания в рамките на три месеца без това да се отразява на качеството й. Това означава, че при нормална употреба, ако бъде поставена в смартфон или лаптоп, батерията ще може да се зарежда в продължение на 400 години.

„Беше невероятно“, казва Реджиналд Пенър, който оглавява факултета по химия в същия университет. „Обикновено подобни батерии драстично увреждат качеството си след 5000, 6000 зареждания и стигат най-много до 7000.“

Тъй като златото е много скъпо, в сравнение с други материали, учените търсят негов заместител преди да разработят батериите за пазара. Дали и кога ще можем да ги използваме в телефоните си все още не се знае.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Откритие | батерия

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори