Още един начин да си купите е-винетка

Монополистът в продажбата на е-стикери с днешна дата – „Интелигентни трафик системи“ АД (ИТС) създаде нова платформа

 08.07.2019 12:55
Още един начин да си купите е-винетка

От 1 януари 2019 г. в България се въведе електронна винетка за ползване на платената пътна мрежа, макар официалният старт на тол системата ще бъде даден през март 2020.  Монополистът в продажбата на е-стикери с днешна дата – „Интелигентни трафик системи“ АД (ИТС) създаде новата платформа, портал, който ще обслужва тол системата. Сайтът ще дава възможност за електронно таксуване на база изминато разстояние. На него ще бъде предоставяна и информация в реално време на собствениците на тежкотоварни автомобили относно баланса по заплатените тол такси, движението на превозните средства, история на издаваните документи, както и всички актуални новини за българската тол система.

Електронни винетки скоро ще могат да се закупят онлайн и от още един сайт – www.tollpass.bg, отново собственост на ИТС. Сайтът още не е наличен в мрежата.

„Телетол“ няма да продава електронни винетки, защото не е постигнал оперативна съвместимост на база интерфейс с Електронната система за събиране на пътни такси. Според „Телетол“ обаче АПИ поддържа изкуствен монопол и не дава на други играчи да навлязат на пазара на е-винетките.

„Конкорд смарт инфраструктура“ работи върху това да интегрира фирмената си система с тази на държавата. Така ще придобие право също да продава е-винетките. По информация на economic.bg още една компания е кандидатствала за продавач на е-винетки.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери база | информация | система | такси | винетки | продава | сайтът | Телетол

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори