Продадоха "Юнион Ивкони", сделката е финализирана

Решението за продажба е част от пренасочване на усилията на компанията към инвестиции в недвижими имоти с по-висока доходност

 19.03.2019 22:00
Продадоха "Юнион Ивкони", сделката е финализирана

"Синтетика" АД е продала автобусния превозвач "Юнион Ивкони" ООД. Сделката е финализирана на 15 март 2019 г. Това се казва в съобщение на компанията до Българската фондова борса.

Решението за продажба е част от пренасочване на усилията на компанията към инвестиции в недвижими имоти с по-висока доходност. КЗК разреши сделката на 1 октомври м.г. "Юнион Ивкони" поддържа 15 офиса в София и над 100 офиса в България и Европа. Разполага със собствена автобаза. Сервизните бази на дружеството са оторизирани за гаранционна и извънгаранционна поддръжка на автобусите. Персоналът на компанията е 710 души. Към датата на уведомлението пътническите автобуси, собствени или оперирани от "Юнион Ивкони" по лизингови договори са 376 на брой.

Наскоро бе обявено, че двете най-големи компании за автобусни превози в България - "Юнион Ивкони" и "Груп Плюс" ще се обединят под шапката на ново дружество - "Транспект" АД. Капиталът му е 50 хил. лв. и е разпределен между двама акционери - Петър Господинов и Георги Атанасов. Очакванията са ефектът от обединяването да доведе до икономия на средства от заплати, осигуровки, поддържане на офиси, и покриване на паралелни линии.

Както е известно, новосформираното дружество "Транспект" АД ще обедини под покрива си два от големите играчи в сектора, като осъществи концентрация чрез придобиване на едноличен контрол върху "Юнион Ивкони" ООД и "Груп Плюс" ООД.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери компанията | Юнион | Ивкони

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори