Производители се оплакват от цената на вносните зеленчуци

 28.06.2019 14:00
Производители се оплакват от цената на вносните зеленчуци

Производителите и фермерите говорят за продажна цена на борсата на розовите домати между 50 стотинки и лев. Разликата до 3.50 - 4 или 5 лева, на която потребителите ги купуват, се заплаща от така наречената удължена верига на доставки. Стоката минава през три-четири ръце прекупвачи, крайният резултат от всичко това е, че имаме едно изкуствено завишаване на крайната цена за потребителите. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Чавдар Маринов, зам.-министър на земеделието.

Ние ще вземем съответните мерки да предоставим възможност и подкрепа на производителите да се обединяват в групи и организации на производители, за да може те директно да търгуват, без да чакат разни изкупвачи да идват и да им изкупуват стоката, каза още той. Аз като зам.-министър съм поел ангажимент, работим с колегите от ръководния състав на министерството и предприемаме спешни мерки, дори проведохме консултативен съвет по зеленчукопроизводство, каза още Маринов. Според него не може да се говори точно за дъмпинг на цените от вносните зеленчуци, а става по-скоро за влизането на продукти от страни членки на ЕС, които са доста по-високо субсидирани спрямо българските нива на субсидии.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери каза

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори