София е домакин на първата Международна специализирана изложба за стартиращи предприятия SOFIA STARTUP EXPO

В експозицията посетителите на изложението видяха широка гама от нови технологии, модерни услуги и продукти в различни категории

 13.03.2018 14:07
София е домакин на първата Международна специализирана изложба за стартиращи предприятия SOFIA STARTUP EXPO

Първото издание на Международната специализирана изложба за стартиращи предприятия SOFIA STARTUP EXPO`2018 се откри днес в Иновационен форум „Джон Атанасов", София Тех Парк. Най-голямото технологично изложение в България обхваща стартовата екосистема от иновативни стартъп фирми, мениджмънта на водещите корпорации, държавни агенции, инкубатори, инвеститори, фондове за рисков капитал, банки, идеи на студенти и технологични компании по целия свят. 

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средите предприятия организира българско национално участие в специализираната изложба, като на национален щанд от 80 кв. м. в Зала „Джон Атанасов" участие ще вземат  6 български компании. Това са „Булбера" ЕООД, „Про Смарт" ЕООД, „Ди Ес Ай" ООД, „Хай Левъл Проджектс" ЕООД, „Интерактив Тактикс" ЕООД и „Нет Систем Комюникейшън" ЕООД.

В рамките на Международната специализирана изложба, която се провежда под надслов: „Дайте крила на своите идеи", се състои и конференция на тема: „Перспективи пред стартъпите в България". В нея участват повече от 50 стартъп компании, проекти, инвеститори, институции и организации, свързани със създаването и подкрепата за стартиращи иновативни бизнеси. По време на форума се представиха компании, спечелили награди за иновации и за стартиращи фирми, както бе споделен и опитът на 10 български и чужди стартъп проекти, превърнали се вече в успешен бизнес.

В експозицията посетителите на изложението видяха широка гама от нови технологии, модерни услуги и продукти в различни категории, в т.ч. и с допълнително познание за IoT - интернет на нещата, като система за управление и регулирате цялостната екосистема в дома или офиса, медицински софтуер за иновативно управление на медицинските кабинети/апаратура и обслужването на пациенти, образователни уеб-базирани или мобилни приложения за експортни компании, за контрол на достъпа, одити и онлайн канали за продажба, разработки за пестене и съхранение на енергия и др.  Събитието ще продължи до 14 март 2018 г.

Участието на българските компании е в изпълнение на проект № BG16RFOP002-2.003-0001 „Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции", финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Коледа


Маркери изложба | предприятия | компании

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори