Старозагорски фирми с интерес към Молдова

Повече за Български информационен център в Молдова на www.bic-bg.eu

 18.03.2019 08:09
Старозагорски фирми с интерес към Молдова

Фирми от Стара Загора имат интерес да развиват бизнес в Молдова. Това са производители от хранително-вкусовата промишленост и вносители на бяла техника, които искат да стъпят на молдовския пазар. Те си партнират с Българския информационен център в Молдова.

Вече има запитвания и от молдовани за работа в България. Те са от строителни работници и работници в селското стопанство. Центърът търси лекари и рехабилитатори от Молдова за работа в комплекси по северното ни черноморие.

В края на месец май се очаква една от големите хранителни вериги, която работи и в Стара Загора, да отвори два магазина в столицата на Молдова Кишинев.

Български информационен център, Молдова оказва съдействие на ученици и студенти, желаещи да продължат образованието си в България. Оказва техническа помощ при кандидатстване. Осигурява логистична подкрепа на учебните заведения при провеждане на кампании, в т.ч. и изпитни такива на място. Поема ангажимент по администриране процеса на пристигане на студентите в България, адаптиране към новата среда, настаняване в квартира или общежитие и започване на работа в рамките на разрешителния режим по българското законодателство. Българското правителство е създало изключително примамливи условия за такива кандидати.

В Български информационен център, Молдова се събират и предлагат актуални оферти за ваканции, рекламни материали, консултации за възможностите да се прекарат ваканционни дни в България. Той представя български туристически дестинации (морски, зимни, спа и други курорти) с културните, исторически и природни забележителности на България както в медиите, така и на конкретни събития. Има за цел да информира бизнеса и обществеността в България и Молдова, да анализа икономическите процеси и да стимулира предприемачеството. Ще бъдат подкрепяни компании в България и Молдова с анализ на пазара, препоръки при вземане на решение при намален риск, администрация, правни рамки, митнически режими, представителство, в т.ч. специализирани юридически услуги в процеса на структуриране и развиване на съответния бизнес.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери България | център | бизнес | работа | Молдова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори