Bleisure или как бизнесът да ни донесе и удоволствие

Служителите го предпочитат пред други бонуси

 22.02.2019 06:04
Bleisure или как бизнесът да ни донесе и удоволствие

Колкото и да се дигитализира съвременния бизнес и да ни дава възможности да правим всичко от разстояние по-голямо от междуконтинентално, все пак се налага служителите на компанията да прелетят от място на място, от офис до офис, да посетят конференция, обучителен семинар или просто да се видят с важен клиент на място. Винаги е страхотно да можем да съчетаем професионалните си задължения с удоволствието от разглеждането на забележителности и посещението на нови места. Така се ражда и идеята за bleisure – бизнес явление, което все повече се харесва от динамичните съвременни хора.

Тенденцията в последните години е да се съчетава бизнес с почивка през удоволствието да разгледаме, опитаме и преживеем мястото, на което сме макар и само за два-три дни. Тази практика е позната като bleisure или business + leuisure – бизнес и удоволствие.

Туристически агенции правят статистика, която сочи, че бизнес пътуванията траят от 3 до 5 дни. А почти 90% от служителите в различни компании споделят, че бизнес пътуването с един ден за релакс далеч от дома е силно зареждащо и служителите го предпочитат пред други бонуси.

Най-горещите привърженици на bleisure са по-младите работници в екипите. Работещите, които имат семейства и деца, често се възползват от възможността да съчетаят работа, малка почивка и часове със семейството.

Понятието „bleisure“ се появява за пръв път през 2009 г. като комбинация от business и leisure (отдих,  свободно време). Някои източници посочват и фонетичната връзка на bleisure с pleasure (удоволствие). Командировка, съчетана с ден-два почивка се наричасъщо  и ​​bizcation (от „бизнес“ и „ваканция“).

 

Снимка: professionvoyages.com

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери място | бизнес | служителите | почивка | bleisure

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори