Спрян е вносът на 1203 тона плодове, ядки и мед

За първото тримесечие са установени и спрени на границата също над 60 тона ядки (лешници и фъстъци) с констатирано наличие на афлатоксини.

 15.04.2021 15:04
Спрян е вносът на 1203 тона плодове, ядки и мед

Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ спря вноса на 1 203 тона храни с произход от трети страни през първото тримесечие на 2021 година.

Инспекторите на Дирекция „Граничен контрол” са спрели около 560 тона мандарини и 190 тона сладък пипер. За тях лабораторно е констатирано наличието на остатъчни вещества от пестициди над допустимите стойности.

За първото тримесечие са установени и спрени на границата също над 60 тона ядки (лешници и фъстъци) с констатирано наличие на афлатоксини.

Спрян е вносът на 13 тона пчелен мед.

За сравнение, за цялата 2020 година, на граничните ни пунктове са спрени 2 100 тона неотговарящи на законодателството храни от трети страни.

Количеството на възбранените пратки за първото тримесечие на 2021 година се равнява на 57% от количества за цялата 2020 година.

Спряната продукция е била насочена за унищожаване или е била върната в страната на произход.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери година | тона | тримесечие | Първото

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори