След Дани Кирилов още един министър в издънка

Умишлено ли министър вкарва в заблуждение от национален ефир?

 08.07.2019 11:07
След Дани Кирилов още един министър в издънка

Още един министър в издънка, след като в петък енергийния министър Теменужка Петкова бе хваната в лъжа от Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК), които твърдят, че думите на Петкова, че в България цената на електроенергия е една от най-евтините не кореспондира с истината. Факт са и цените от началото на юли месец, като според федерацията цените в България са най-високи и то в сравнение със страни като Германия, Австрия, Франция и прочее, все страни с друг стандарт и потенциал да покриват ценовия диапазон. БФИЕК добавят още, че разликата от същият период на миналата година е 111% повишение на цените. Също така се обръща внимание и на 8-те евро, които всички стопански потребители плащат по договорите на страната с Тец 1 и Тец 3 (американските).

Интересен факт е реториката на министъра, която обвинява бизнеса, че сам си е виновен за метода на покупка и откровено напада последните. Тази реторика е добре позната и вероятно в отговор на следващата са и думите на БФИЕК, които цитираме без корекции: "Г-жо Министър, на борсовия пазар има изкупено значително количество от над 1000 Мвт от един играч, който Вие познавате. Този играч разиграва цялата икономика, а Вашето мълчание става подозрително. Растежът на българската икономика, инвестициите, ръстът на заплатите усложливо са предадени на спекулант с Вашето любезно бездействие.


Заявихте също в ефира, че бизнесът получавал отстъпка за „зелената компонента" в крайната цена на електроенергията, но пропуснахте, че тази отстъпка от 1ви юли става 3% на фона на над 30% поскъпване!? Хубаво е да отбележим, също че отстъпка ползват 100-на компании, а фирмите на свободния пазар са десетки хиляди.

За пореден път бизнесът получава писма за прекратяване на годишни договори от големи търговци на електроенергия. Това стана на 3-ти юли за годишни договори за доставка от началото на юли - тоест на третия ден след началото на годишния договор. Търговците нямат вина, г-жо Министър. Те просто нямат и не могат да си купят ток, за разлика от този за когото вие любезно мълчите...

Нищо не е наред г-жо Министър и нищо не е "нормално". Вместо да създадете Кризисен щаб за овладяване на ситуацията, да подадете сигнали в КЗК и др., Вие създавате фалшиви новини! Жалко!

Остана ни последната надежда - намесата на Министър-председателя Бойко Борисов!"

Съвсем друг остава въпросът, дали всичкото това своеволие става и без знанието на Борисов.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери началото | министър | един | цените | става | БФИЕК | отстъпка

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори