Възможност за дуално обучение в Германия

Срокът за кандидатстване е до края на годината

 23.11.2018 11:05
Възможност за дуално обучение в Германия

Германската транспортна фирма „Хютебройкър” е основана през 1987 г. в Лейцхлинген. Компанията работи съгласно разпоредбите и закона за пътническия превоз на Германия. Основната ѝ дейност е предоставянето на транспортни услуги, като може да извършва и лицензирано професионално 3-годишно дуално обучение за сметка на компанията „Хютебройкър” по законово призната професия „Специалист в транспортна фирма”.

Минималните изисквания на компания „Хютебройкър” за шофьори са диплома за средно образование, минимално ниво на владеене на немски език, шофьорска книжка категория D, мотивация за работа и желание за допълнителна квалификация. В случай, че кандидатът не притежава необходимото свидетелство за управление на МПС, дъщерната фирма на „Хютебройкър” – ”Окуна” е сертифицирана да провежда шофьорски курсове за нужната категория.

Процедурата при подбор на кандидатите предвижда: Брой свободни позиции - 15. Не се изисква професионален опит от кандидатите. Срок за подаване на документи - 31.12.2018 г. Всеки кандидат ще подпише трудов договор с 6-месечен изпитателен срок, съгласно немското трудово законодателство. Предвижда се интервю по скайп. Фирмата се ангажира, при избирането на 15 кандидата за заминаване в Германия, да изпрати автобус, с който да бъдат превозвани до Лейцхлинген; в случай на по-малко кандидати – да покрие самолетните им билети до Дюселдорф или Кьолн, както и трансфера им до гр. Лейнцхлинген. Компанията има готовност да осигури в първата седмица 3 изхранвания на ден на всеки одобрен кандидат. В рамките на изпитателния срок фирмата предоставя безплатна самостоятелна стая. В последствие ще подкрепи своите служители при намиране на постоянно жилище. Заплащането, което компанията планира за своите служители, е между 13,40 евро и 15,25 евро на час. Допълнително изработените часове също се заплащат, както и изработеното време през неделите и празничните дни. Посоченото заплащане е брутно. Нетната стойност се определя в края на месеца, след приспадане на всички осигуровки, съгласно германското трудово законодателство.

Информация за компанията може да се намерите на http://okuna.de/. Лице за контакт- Николай Митев, EURES съветник. E-мail: N.Mitev@az.government.bg

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери транспорт | дуално обучение | Хютебройкър

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори