Възможност за устойчива заетост на хората с увреждания

Заетостта на безработните лица с трайни увреждания ще може да се предшества от професионално обучение

 07.11.2018 08:50
Възможност за устойчива заетост на хората с увреждания

Териториалните поделения на Агенцията по заетостта – бюрата по труда, набират заявки за обучения и заетост на безработни лица с трайни увреждания по новия Компонент II на проект „Обучения и заетост за младите хора” – за лица до 29 години включително, и по новия компонент II на проект „Обучения и заетост” – за  лица над 29 години. И двата проекта се реализират с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 (ОП РЧР).

Със средства от Оперативната програма ще бъдат поети възнагражденията съгласно минималния осигурителен доход за съответната основна икономическа дейност и осигурителните вноски на наетите от тях по проектите за 24 месеца. Ако работодателите задържат служителя/служителите 6 месеца след този срок, ще им бъде даден еднократно допълнителен бонус от 6 минимални работни заплати, установени за страната.

Заетостта на безработните лица с трайни увреждания  ще може да се предшества от професионално обучение и/или обучение за придобиване на ключова компетентност с ваучери според изискванията на заявката и след одобрение на кандидата.

За повече информация  - питайте Вашия трудов посредник.

Ако сте работодател от територията на общини Стара Загора и Опан – посетете Дирекция „Бюро по труда” – Стара Загора, стая 108 от 08.30 до 17.00 часа и страницата на Агенция по заетостта - www.az.government.bg,  рубрика ОП РЧР 2014-2020.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери програма | възможност | хора с увреждания

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори