Инспекцията по труда с проверки за недеклариран труд през новата година

За поредна година активно ще бъдат проверявани и обектите със сезонен характер в хотелиерството и ресторантьорството, които традиционно са сред най-сериозните нарушители по отношение на осъществяването на трудовите правоотношения.

 13.01.2020 16:00
Инспекцията по труда с проверки за недеклариран труд през новата година

Контрол, насочен към превенция на недекларирания труд и интензивни проверки в икономически дейности, определени като рискови по отношение прилагането на трудовото законодателство, са акцентите в плана за дейността на Инспекцията по труда. Това съобщават от пресцентъра на Главната инспекция по труда.

Планираните мерки гарантират засилен контрол в строителството и в селското стопанство, които са идентифицирани като рискови, както по отношение на недекларирания труд, така и при спазване на разпоредбите за осигуряване на здраве и безопасност при работа, се казва в съобщението.

За поредна година активно ще бъдат проверявани и обектите със сезонен характер в хотелиерството и ресторантьорството, които традиционно са сред най-сериозните нарушители по отношение на осъществяването на трудовите правоотношения - по възникването им, по работното време, почивките и отпуските, по заплащането на труда.

През настоящата година е планирана и мярка за контрол по спазване на трудовото законодателство в икономическа дейност "Техническо обслужване и ремонт на автомобили". Според различни изследвания дейността е една от високорисковите по отношение на сивата икономика като цяло и в частност на недекларирания труд, както и при осигуряването на здраве и безопасност при работа.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери труд | проверки | контрол | отношение | труда | недекларирания | Инспекция по труда

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори