Нови цени на ток и парно от 1-ви юли

С колко и кога ще поскъпне токът, предстои да разберем.

 07.06.2019 10:00
Нови цени на ток и парно от 1-ви юли

В КЕВР се проведе обществено обсъждане на новите цени на тока и парното от 1-ви юли. Предлага се поскъпване в рамките на годишната инфлация, което възлиза на 3-3.5%. Въпреки този процент на поскъпване, топлофикационните и електроразпределителни дружества изразиха несъгласие с този процент, като считат за твърде малко поскъпването. От друга страна, големите фирми-консуматори на ток изразиха своето притеснение от факта, че тока на енергийната борса ще остане скъп, а от своя страна това води до редица фактори нарушаващи работата им. 

Към момента увеличението, което се предлага от КЕВР е най-голямо за градовете Разград и Габрово с 17 и 22 на сто. За Стара Загора се предвижда процент-два около годишната инфлация. Най-малко ще бъде поскъпването в Перник и Варна - около 2%. 

Колко по-скъп ток ще плащаме предстои да стане ясно в следващите дни до 1-ви юли, когато новите тарифи ще се официализират.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери процент

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори