НАП започва проверки с прокуратурата на замесени в скандала с имотите на властта

Никой не е застрахован по отношение на данъчен контрол от страна на НАП

 11.04.2019 14:00
НАП започва проверки с прокуратурата на замесени в скандала с имотите на властта

От Националната агенция за приходите обявиха, че започват съвместни проверки с прокуратурата на замесените лица в скандала с имотите на властта. Говорителят на агенцията Росен Бъчваров обяви пред БНТ, че годишно се правят около 2 000 подобни проверки.

"Съвместен екип на НАП и прокуратурата работи по тази тема. Ще бъдат обявени предстоящите проверки на всички публични фигури, които в момента биват дискутирани. Никой не е застрахован по отношение на данъчен контрол от страна на НАП и това сме го доказали през последните повече от 15 години. Това, което ми се струва разумно обаче е законодателната рамка, която в момента е относително либерална, позволява прехвърлянето на собственост да става на относително по-ниска от действителната цена, да бъде преразгледана и модифицирана, защото това е, в общи линии допустим от закона, но не особено приемлив начин за спестяване и на общински данъци, и на данъци, които НАП събира", обясни Бъчваров.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери прокуратурата | проверки

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Не е ли късно 11.04.2019 15:54

Нужда от проверки имаше и има и в провинцията, в.т.ч. и в Ст.Загорско. Материалите, излизали в медиите, с данни от официални институции по Декларациите за задължените лица с какво продължение са?


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори