Статистика: Около 20 000 китайски туристи са посетили България през 2016 година

Броят на китайските граждани, излизали зад границата, възлиза на 122 милиона

 10.08.2017 14:00
Статистика: Около 20 000 китайски туристи са посетили България през 2016 година

Около 20 хиляди китайски туристи са посетили България през 2016 година. Това съобщи посланикът на Китайската Народна Република Н.Пр. Джан Хайджоу, пред Радио „Фокус" - Велико Търново.

Н.Пр. Джан Хайджоу се срещна с зам.-кметовете на Велико Търново Снежана Данева - Иванова и проф. Георги Камарашев. Посланикът уточни, че основното сътрудничество между България и Китай трябва да е насочено към развитието на туризма между двете страни. За миналата година 2 600 китайски граждани са си извадили виза от Българското посолство в Пекин и директно са дошли в България.

„Според статистиката през 2016 година броят на китайските граждани, излизали зад границата, възлиза на 122 милиона. От тях около 12 млн. са посетили Европа. Затова бих казал, че броят им е съвсем малък. Но същевременно ние имаме огромен потенциал за развитието на по-нататъшното сътрудничество в областта на туризма. Постигнахме консенсус със зам.-кметовете, че първата стъпка е засилване на рекламата", каза още Н.Пр. Хайджоу.

Той уточни, че китайското и българското правителства също работят за засилване сътрудничеството в областта на туризма. Обмисля се и активно се проучва и възможността за откриване на директен полет от Китай до България.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери година | България | 2016 | граждани | китайски | туризма | Хайджоу | посетили

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори