Повече пари за общински и областни болници

Предвижда се да се заделят и допълнителни средства за спешна и неотложна помощ

 08.02.2019 14:19
Повече пари за общински и областни болници

Увеличават се парите за общинските и областните болници. Разходите за персонал в общинските лечебни заведения ще бъдат увеличени с между 25 и 40%, а за областните болници - с около 10%. Предвижда се да се заделят и допълнителни средства за спешна и неотложна помощ, която извършват общинските лечебни заведения.

Общото увеличение, с което ще разполагат областните и общинските болници, е 66 млн. лева, от които 28 млн. лева ще бъдат за общинските болници и 38 млн. лева за областните болници, каза здравният министър Кирил Ананиев.

С този ресурс ще създадем възможност за увеличение на заплатите на работещите в общинските и областите болници. За общинските болници това увеличение ще бъде между 25 и 40%, увеличението при областните болници е между 10-15%, тъй като те имат по-голяма капацитет и по-голямо усвояване от страна на бюджета на НЗОК. Освен финансовото подпомагане, свързано с разходите за персонал, ще бъдат заделени средства и за нормалното функциониране на общинските болници, тъй като те извършват редица дейности свързани със спешност и неотложност, обясни министърът.

Председателят на Сдружението на общинските болници Неделчо Тотев изказа своята удовлетвореност. "Всички ние сме удовлетворени, защото в рамките на два дни се постигна нещо, което дори аз, смея да твърдя, не очаквах да се случи. Това показа за сетен път, че когото човек има добрата воля да свърши нещо, то може да се свърши в бърз оперативен порядък без да се търсят оправдания", заяви Тотев.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери лева | бъдат | увеличение | средства | болници | общинските | областните

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори