По 100 лева великденски добавки, но не за всички пенсионери

Депутатите записаха в Закона за бюджета за месец април 2024 г. да се изплаща еднократна сума в размер на 100 лв. на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2024 г., е в размер до 526 лв. включително.

 12.04.2024 12:49
По 100 лева великденски добавки, но не за всички пенсионери

Парламентът реши окончателно - великденски добавки ще има за пенсионерите под линията на бедност. Те ще бъдат под формата на еднократна помощ от 100 лева. 

Депутатите записаха в Закона за бюджета за месец април 2024 г. да се изплаща еднократна сума в размер на 100 лв. на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2024 г., е в размер до 526 лв. включително. Предложението бе гласувано със 138 гласа "за" и 42 - "въздържал се". Според приетите текстове законът влиза в сила от 1 април.

В НС бе отхвърлено предложението на "БСП за България", което бе гласувано отделно, всички пенсионери да получат по 50 лева за великденските празници. 

Подуправителят на НОИ Весела Караиванова-Начева заяви, че НОИ има готовност и ще изплати с индивидуална ведомост заедно с пенсиите за месец май и великденските добавки.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери лева | размер | месец | депутатите | април | пенсионерите | еднократна | 2024

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори