Сметки: За изборите най-много пари получават общините

Близо 53 милиона лева ще бъдат разпределени към общините. 38 милиона лева от сумата е за възнагражденията и осигуровките на членовете на секционните избирателни комисии и 14 милиона за логистични разходи.

 12.04.2024 13:44
Сметки: За изборите най-много пари получават общините

Най-много пари за предстоящите избори ще получат общините. Това показва план сметката за организацията и провеждането на вота на 9 юни.

Близо 53 милиона лева ще бъдат разпределени към общините. 38 милиона лева от сумата е за възнагражденията  и осигуровките на членовете на секционните избирателни комисии и 14 милиона за логистични разходи.

Почти 8,5 милиона лева ще са разходите на администрацията на Министерския съвет за логистика и заплати на членовете на РИК.  4,6 милиона лева са средствата за Централната избирателна комисия, включително за хартиените бюлетини, компютърната обработка на данните от гласуването,  медийните пакети и разяснителната кампания.

МВР получава малко над 15 милиона лева за осигуряване на обществения ред,  9,3 милиона лева Министерството на външните работи за да организира вота зад граница.
За министерствата на регионалното развитие и това на електронното управление са заделени по малко над 2 милиона лева.

Източник: БНР

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери лева | милиона | общините | членовете

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори