Увеличението на заплатите в МВР остава 15%

Това съобщи вътрешният министър Христо Терзийски след края на съвета за социално партньорство.

 19.11.2020 16:59
Увеличението на заплатите в МВР остава 15%

Петнадесет процента ще остане увеличението на заплатите в МВР за 2021 г. Това съобщи вътрешният министър Христо Терзийски след края на съвета за социално партньорство.

„На този етап казвам, 15% увеличение на основните заплати, което преизчисляване през допълнителни добавки и да кажем процент клас, за някои служители може би ще стигне до 20%. А в общо финансово изражение говорим за 231 милиона и половина увеличение на бюджета в перо персонал“, каза министърът.

„Обсъдихме, че през тази година са увеличени някои други финансови пера като време на разположение и нощен труд, не с много, но пак е в полза на всеки един служител, който работи на смени или е на разположение през нощта. Заплатите в Бюджет 2021 г., минахме през всички теми, които са горещи за нашите служители: от служителите на полицията, пожарната и гражданската администрация, държавни служители, „Миграция“, обсъдихме всички наболели въпроси. Не сме се разбрали за заплатите, а просто представихме ситуацията, която е в момента, това, което министерството е заявило като бюджет, разговорите, които се водят във финансовото министерство и с народни представители, които да могат да внесат поправки в Закона за държавния бюджет така, че да стигнем до 15 % увеличение на основната заплата за всички служители на МВР“, уточни той.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери увеличение | МВР | заплатите | 15%

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори