Българският учител има нужда от защита и кредит на доверие

Очакванията са до края на управлението на това правителство учителската заплата ще достигне или ще изпревари 1500 лева

 15.01.2019 14:00
Българският учител има нужда от защита и кредит на доверие

Очакваме следващото увеличение на учителските заплати - с 20%, да е факт или януари или март месец. Това ще е стъпка в правилната посока така, че до края на управлението на това правителство учителската заплата ще достигне или ще изпревари 1500 лева. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Юлиян Петров от КТ "Подкрепа". Навсякъде по света обаче учителят е учител заради признанието и кредита на доверие към него. Професията на учителя по света е уважавана от децата и е освободена от несвойствените проблеми, характерни за българския учител, като например това да отделя часове за писане на доклади, отчети и прогнози. От това ученикът няма полза, родителят няма полза и обществото няма полза.

Над 70% от учители казват, че в последните години не усещат намаляване на бумащината, заяви Петров. Българският учител е подложен на сериозен стрес за постигане на високи резултати, без необходимото съдействие от страна на родителите и обществеността. Стои и въпросът за дисциплината - например, когато ученик е наказан по-строго и има недоволство от страна на родителите, се случва да бъдат отменени решения на педагогически съвети, посочи синдикалистът. Българският учител има нужда от защита и кредит на доверие, каза още Юлиян Петров.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Петров | учител | полза | Няма | Българският

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори