2017-а била най-добрата година за икономиката след кризата, но само за големите градове

70% от новите работни места през 2017 година са концентрирани в София-област, Пловдив и Стара Загора.

 04.01.2018 12:00
2017-а била най-добрата година за икономиката след кризата, но само за големите градове

По официални данни ще работим до 13 май за държавата. Има леко покачване на данъци - по-високата осигурителна вноска, по-високите осигурителни прагове, повишени акцизи на цигарите. Това заяви Петър Ганев от Института за пазарна икономика в студиото на "Денят започва" по БНТ.

„Предходната година беше най-добрата година след кризата, ръст от 3.9-4%, с рекордна заетост - 68% за хората 15-64-годишна възраст. Наличието на повече работа води до повече приходи", коментира Ганев.

„Развитието обаче не достига до всички - 70% от новите работни места през 2017 година са концентрирани в София-област, Пловдив и Стара Загора. Всички новосъздадени работни места през миналата година в цяла Северна България са по-малко от тези в Пловдив", допълни икономистът.

„Висококвалифицираните българи са усетили ръста, но при голяма част от българите липсва тази квалификация. Дългосрочно безработните, те са извън тези процеси, но това е големият проблем на образованието, каза още Ганев.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | развитие | работни места

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори