Бизнес дамата Ваня Михайлова е финалист за златните статуетки на международен форум

Партньори на събитието са Зонта Клуб България, Международният Институт за Сигурност и Сътрудничество, Българската Търговско-Промишлена Палата, Association of the Bulgarian Leaders and Entrepreneurs - ABLE, Bulgarian Industrial Capital Association - BICA, Association Agora France, Agora Club Calais 8 France и други.

 27.02.2024 11:10
Бизнес дамата Ваня Михайлова е финалист за златните статуетки на международен форум

Благотворителните каузи на жените-предприемачи традиционно са във фокуса на международния форум Women Leaders Awards 2024, който ще се проведе на 1 март 2024 г. в балната зала на 5-звездния Hyatt Regency Sofia.

Добрите примери в женското лидерство и предприемачество ще бъдат отличени по време на събитието, вдъхновено от основните ценности на Европейския съюз за равенство и борба с дискриминацията, съобщават организаторите от международната платформа за сътрудничество - GLOBAL LEADERS.

Бизнес дамата от Стара Загора Ваня Михайлова е собственик на две фирми, но работните й ангажименти не пречат на обществено значимите каузи, които активно инициира и развива. Макар, че е в мъжкия бизнес с метали с фирмата си „Метал-М" ООД , с другата си компания „Корио Капилис" ЕООД тя успешно развива дейност в областта на естетичната дерматология и красотата.

„Винаги съм помагала на близки и приятели, но когато станах член на Зонта клуб Стара Загора осъзнах, че смисълът не е само в това да помогнеш някому, а също да намериш съмишленици, да ги обединиш и да работите заедно за по-големи каузи", споделя тя.

Ваня Михайлова е инициатор за създаване и оборудване на „Библиотека на знанието" в новата Профилирана гимназия по компютри и математически анализи „Професор Минко Балкански" в Стара Загора. Идеята й е да създаде за поколенията учащи една слънчева, модерна обстановка за съхранение на книги и за четене, както и за провеждане на различни събития на децата.

„Да инвестираш днес в образованието на нашите деца, особено на талантливите, е инвестиция в бъдещето на нацията. И днес това е факт! С удоволствие оборудвах залите с отопление за провеждане на математически състезания в почивните дни", допълва още тя.

За 10-ия юбилей на другата си фирма - „Корио капилис", тя подкрепя Държавна Опера в Стара Загора. Там под ръководството на примата Русалина Мочукова е създаден проекта „Ние сме Музиканти", в който участват деца със специални образователни потребности.

„Сред тях е едно младо прекрасно момиче - Христослава Иванова, което тази година е абитуриент. Знаейки колко е трудно за семейството да съчетае издръжката на Хриси, да покрие грижите по нея и да организира бала й, реших да организирам едно Бяло Дерма парти и да призова отново гостите да дарят средства за Хриси, а ние като салон за красота да осигурим безплатно тоалет, прическа, грим и т.н. Днес Хриси се вълнува и очаква своя абитуриентски бал, а семейството й е спокойно, че тяхното момиченце ще бъде като всички други млади и красиви абитуриентки", разкрива бизнес дамата, която е готова да помогне и на други деца в затруднено положение.

„За доброто трябва да се говори, защото то е заразно! То възпитава и увлича и други дарители. И колкото повече има хора с големи сърца, готови да помагат - толкова света за някого ще стане по-добър!", обобщава Ваня Михайлова.

Партньори на събитието са Зонта Клуб България, Международният Институт за Сигурност и Сътрудничество, Българската Търговско-Промишлена Палата, Association of the Bulgarian Leaders and Entrepreneurs - ABLE, Bulgarian Industrial Capital Association - BICA, Association Agora France, Agora Club Calais 8 France и други.

Снимка: КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | други | Михайлова | Ваня | association | bulgarian | leaders | france | agora

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори