Български информационен център в Кишинев, Молдова празнува 3 март

Депутатът и съветник на президента Забунов декларира пълна подкрепа за Центъра и неговата дейност в областта на образование, бизнес, туризъм.

 04.03.2019 11:39
Български информационен център в Кишинев, Молдова празнува 3 март

В молдовската столица представители на Български информационен център участваха в празничен митин,г посветен на годишнината от Освобождението на България. Тържествената церемония се състоя пред символа на освободителите Паметника „Шипка” в Кишинев.

Алла Сирик, директор на Български информационен център, поднесе цветя, редом с други представители на българската общност.  В тържествената церемония по  отбелязването на националния български празник взеха участието представители на посолството на Република България в Молдова, както и новоизбраният депутат в Парламента на Молдова, Иван Забунов.

Ден по-рано той бе гост на Българския информационен център. На проведената там работна среща депутатът и съветник на президента Забунов декларира пълна подкрепа за Центъра и неговата дейност в областта на образование, бизнес, туризъм.

Традиционно участие в тържеството взеха  учени българисти, педагози и ученици от българският лицей в Молдова “Васил Левски” и други представители на българската общност.

Тържеството пред паметника “Шипка” завърши с дълго българско хоро.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери център | български | представители | Молдова | информационен | Забунов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори