Вадим нови документи на автомобила ако липсва еконорма

В последните седмици стотици собственици на по-стари автомобили са изправени пред трудността да докажат екокатегорията на возилото си

 05.03.2019 10:28
Вадим нови документи на автомобила ако липсва еконорма

Ако в свидетелството за регистрация (част „Първа“ и част  „Втора“) не е посочена екологична норма ЕВРО 1, 2, 3, 4, 5 и 6, трябва да вадите нови документи на автомобила.

В последните седмици стотици собственици на по-стари автомобили са изправени пред трудността да докажат екокатегорията на возилото си. Това се налага заради нововъведената формула, по която вече се изчислява „данък МПС“.

При липса на посочена екологична норма на притежаваното от Вас превозно средство първо трябва да се обърнете към официалния представител за България на марката на автомобила. Оттам трябва да Ви предоставят удостоверителен документ за притежаваната екологична норма на колата, алармират от Съюза на българските автомобилисти.

След това лично или чрез пълномощник с моторното превозно средство трябва да отидете до отдел „Пътна полиция”. Там трябва да предоставите този документ заедно със свидетелството за регистрация на МПС - част „Първа“ и част „Втора“ („големия“ и „малкия“ талон). След като преминете с превозното средство през пункта на „Пътна полиция” за идентификация, предоставяте съответните документи на служителите от МВР за издаване на нови документи с вписана съответна екологична норма.

Услугата в КАТ по идентификацията и смяната на талони на автомобила ще Ви струва 20 лева, ако се плати през пост терминал, или 23 лева на банковото гише. Ваденето на удостоверение от съответното автомобилно представителство също ще се заплаща. Според шофьори, които вече са се сдобили с такъв документ, той струва между 50 и 100 лева.

 

източник: СБА

снимка: manager.bg

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери лева | част | трябва | нови | документи | автомобила | средство | документ | Норма | екологична

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори