Днес празнуват железничарите

По повод Деня на железничаря мениджърският екип на „Холдинг БДЖ” ЕАД ще връчи плакети и парични награди на 36 служители, работещи в дружествата за пътнически и товарни превози.

 04.08.2019 10:00
Днес празнуват железничарите

Днес е професионален празник на железничаря. Първата жп линия Цариброд - София - Белово, изцяло проектирана и построена от български инженери и проектанти, е открита през 1888 г. Същевременно държавата откупува и линията Русе - Варна от английска компания на братя Баркли и започва нейната експлоатация. С двете железопътни линии се учредяват Българските държавни железници.

Историята на българската железница е богата на постижения, предизвикателства и трудни моменти, но тя най-вече е богата с хора, които са отдавали най-доброто от себе си за развитието на железопътния транспорт. Днешните български държавни железници помнят с признателност всички знайни и незнайни железопътни работници, които със своя принос са дали тласък на железницата да върви напред.

И днес има примери за отлично изпълнение на служебния дълг и достойно отстояване на престижа на железничарската професия. От началото на 2018 г. до настоящия момент за проявен висок професионализъм, бдителност и навременни действия са наградени редица локомотивни машинисти, работници по ремонта в локомотивните депа, служители на превозни бригади в пътнически влакове и служители по експлоатация на товарните превози. По повод Деня на железничаря мениджърският екип на „Холдинг БДЖ” ЕАД ще връчи плакети и парични награди на 36 служители, работещи в дружествата за пътнически и товарни превози.

Двадесет служители на Националната компания "Железопътна инфраструктура" бяха отличени по повод Деня на железничаря, който се отбелязва през първата неделя на август. По случай 80 години от създаването си, беше отличен и Центърът за професионална квалификация към компанията, който подготвя кадри за дейностите по развитието, ремонта, поддържането и експлоатацията на железопътната инфраструктура.

Ръководството на националния железопътен превозвач благодари на всички работници и служители от дружествата в системата на Холдинга за добрата работа, високия професионализъм и отговорното изпълнение на служебните задължения и по случай  днешния празник поднася своите благопожелания към всички български железничари за здраве, професионална удовлетвореност и лично щастие!

Снимка: БНР архив

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери денят | празнуват | железничаря

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори