Дончев: 3000 деца са върнати в клас

"Маргинализацията е огромен проблем", обясни още вицепремиерът

 26.09.2017 14:00
Дончев: 3000 деца са върнати в клас

"Финансирането не винаги е достатъчно да покрие всичко нужди по проектите за младежите". Това стана ясно от коментара на вицепремиера Томислав Дончев по време на конференция за юношеството, предава news.bg.

"Не сме в етап да правим фини настройки", подчерта Дончев и добави, че все още има за решаване големи проблеми. Той акцентира върху необхванатите ученици в учебния процес. 3000 деца са върнати в клас. В същото време 200 000 са отпадналите. Всички институции са впрегнати, по думите му, в процеса на връщане на децата в училище.

"Маргинализацията е огромен проблем", обясни още вицепремиерът.

Комитетът за правата на детето отбелязва, че потенциалът на подрастващите в голяма степен може да бъде развит, защото държавите членки не признават или не инвестират в мерки, които са необходими, за да се ползват те от правата си.

В повечето страни нямало данни, разпределени по възраст, пол и увреждания, които да информират политиката, да идентифицират пропуските и да подкрепят осигуряването на необходимите ресурси за подрастващите, сочи информация комитета. Основните политики, предназначени за деца или младежи, често не успяват да отговорят на разнообразните потребности на подрастващите и са недостатъчни, за да гарантират реализация на техните права, обясняват от Комитета.

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери деца | Дончев | подрастващите

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори