Доц. Ангел Кунчев: В края на януари - началото на февруари се очаква епидемична вълна

Излишни са строги мерки, карантината трябва да отпадне, смята той. Експертът подчерта, че има и скрита заболеваемост и при грип и при COVID-19, особено при по-леките случаи.

 05.11.2023 09:57
Доц. Ангел Кунчев: В края на януари - началото на февруари се очаква епидемична вълна

Главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че сегашната вълна на COVID-19 протича доста по-леко, рядко се стига до лечение в болница.

Вирусът няма да бъде решаващ фактор за изборите. Има хора, които са под карантина и няма да могат да гласуват, те са под 5000, допълни Кунчев, предава NOVA.
Излишни са строги мерки, карантината трябва да отпадне, смята той. Експертът подчерта, че има и скрита заболеваемост и при грип и при COVID-19, особено при по-леките случаи.

От 5-6 дни стигнахме плато на заболеваемостта от COVID-19 и има намаляване на темповете на разпространение на вируса, следва грипна епидемия, която има всяка година, каза Кунчев. Тази година при грипа има закъснение, вероятно заради COVID-19, смята той. По негови думи вероятно до края на ноември, началото на декември ще има и първите доказани случаи на грип, а в края на януари - началото на февруари се очаква и епидемичната вълна.

Експертът поясни, че носенето на маска намалява риска от разпространение над 90%, като е важно е този, който е носител на вируса и има симптоми  да носи предпазното средство.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери края | началото | грип | случаи | смята | Кунчев | Експертът | covid

Времето в сряда
29.11.2023 08:32

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори