Забранява се продажбата на прясно свинско месо и сурови продукти с неизяснен произход

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) налага по-строги мерки, свързани с предлагането на прясно свинско месо, месни заготовки, съдържащи свинско месо и месни продукти, съдържащи свинско месо на всички регистрирани фермерски пазари на територията на страната

 19.07.2019 17:51
Забранява се продажбата на прясно свинско месо и сурови продукти с неизяснен произход

Забранява се продажбата на прясно свинско месо и сурови продукти с неизяснен произход. Мярката е във връзка с епизоотичната обстановка в страната по отношение на заболяването Африканска чума по свинете. Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) налага по-строги мерки, свързани с предлагането на прясно свинско месо, месни заготовки, съдържащи свинско месо и месни продукти, съдържащи свинско месо на всички регистрирани фермерски пазари на територията на страната.

БАБХ прилага всички мерки в съответствие с действащото законодателство. Конкретните мерки, описани в заповед на изпълнителния директор на БАБХ от 19 юли, са с оглед превенция и ограничаване разпространението на болестта чрез продажбата на прясно свинско месо и сурови продукти от свинско месо с неизяснен произход.

Инспекторите от отдел "Контрол на храните", от съответните областни дирекции по безопасност на храните към БАБХ, ще извършват засилен постоянен официален контрол на фермерските пазари в дните, в които те се провеждат.

При проверките ще се следи за спазването на настоящата заповед, а при констатиране на нарушения и несъответствия ще се предприемат предвидените в законодателството административни и административно-наказателни мерки, посочват от агенцията.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери храните | продукти | месо | мерки | месни | прясно | БАБХ | свинско | съдържащи | пазари

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Парадокси 19.07.2019 18:20

Замразените меса и свински заготовки ще се следят ли с какъв произход са?


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори