Започват масирани проверки в зимните курорти

Целта е да бъде гарантирано на потребителите, че ще получат избраните от тях услуги при договорените условия

 21.12.2018 12:57
Започват масирани проверки в зимните курорти

Комисията за защита на потребителите започва засилени проверки с МВР и други институции в заведенията и хотелите в зимните курорти, съобщи председателят Димитър Маргаритов. Целта е да бъде гарантирано на потребителите, че ще получат избраните от тях услуги при договорените условия.  

Маргаритов обясни, че подвеждащата информация в офертите за настаняване е нелоялна търговска практика. „Повечето оплаквания, които получаваме от недоволни потребители за качеството на туристическия продукт, касаят именно такъв тип проблеми – виждаш хубава картинка, офертата обещава различни допълнителни услуги, а после търговецът не е в състояние да ги предостави. Тогава налагаме санкции за нелоялна търговска практика, но по-неприятното е, че обикновено хората са принудени да заплатят авансово понякога цялата стойност на тази почивка. Нелоялният търговец им дължи обратно тези пари, но се създават неудобства”, коментира той.   

Председателят на КЗП призова търговците да изпълняват обещанията си към клиентите.

При проблеми с полети по празниците Маргаритов обясни, че хората трябва първо да се обърнат към съответната авиокомпания на летището. „Ако няма реакция и са в чужбина, да потърсят нас – ние работим с Европейския потребителски център, или дипломатическите представителства в съответните държави”, добави той.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери проверки | услуги | Маргаритов | потребителите | курорти

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори