Измамници се опитват да източат банковите ни сметки

Вложителите, които имат електронно банкиране да ползват двуфакторна нотификация

 06.08.2019 11:01
Измамници се опитват да източат банковите ни сметки

Измамници се опитват да стигнат до паролите за електронно банкиране и да източат банковите сметки. Мошениците се възползват от притесненията на хората около хакването на личните им данни в Националната агенция по приходите, коментира по Нова телевизия експертът по киберсигурност Спас Иванов.

„Измамниците използват фалшиви имейли, чрез които се свързват с хората, за да им обяснят, че заради изтичането на данни от Приходната агенция е необходимо отново да въведат паролите си за електронно банкиране, за да може сигурността им да бъде обезпечена”, обясни Иванов.

Той е на мнение, че винаги се използва значимо събитие, новина за хакната банка, голяма компания, в случая НАП, за да може да се предизвика изкуствено доверие към имейлите, които получават потребителите. В случай, че въведете паролата си във формата, която са ви предоставили, по всяка вероятност ще получат достъп до електронното ви банкиране.

Спас Иванов съветва вложителите, които имат електронно банкиране да използват услуга, с която всеки път, когато превеждат пари, ще получават потвърдителен есемес, който да изисква да се въведе обратно код за сигурност.

 

снимка: SmartMoney.bg

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери измамници | пароли | електронно банкиране

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори