Искат от общините по-строг контрол на санирането

Министър Николай Нанков даде допълнителни указания до всички кметове и областни управители

 14.01.2018 10:01
Искат от общините по-строг контрол на санирането

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков даде допълнителни указания до всички кметове на общини и областни управители, както и до председателя на НСОРБ Даниел Панов, за по-строг контрол при изпълнението на програмата за саниране.

От МРРБ съобщават, че мониторингът на програмата е установил, че общините като възложител в процеса по обновяване на сградите не извършват достатъчно ефективен контрол на външните изпълнители, което може да доведе до вреди.

За да не се допусне това, министърът изисква да се извършват проверки на място от представители на общината и строителния надзор минимум един път месечно по време на санирането.

На общодостъпно място във всеки вход на участваща в програмата сграда вече трябва да бъде поставяна информация за контакт – име, телефон и имейл, с отговорните общински служители, упражняващите строителен надзор и инвеститорски контрол. Общините трябва да следят и за нерегламентираното използване на подизпълнители.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Коледа


Маркери саниране | контрол | програмата

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори