Кирил Ананиев: Няма натиск върху медицинските сестри да не протестират

Днес те излизат на втори протест, след като изтече 20-дневният срок, който здравните работници дадоха на министър Ананиев да набележи мерки за решаване на проблема с формирането на работните заплати

 21.03.2019 10:00
Кирил Ананиев: Няма натиск върху медицинските сестри да не протестират

Не е оказван натиск от страна на директори на болници върху медицински сестри, за да не протестират. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев в „Тази сутрин". Днес те излизат на втори протест, след като изтече 20-дневният срок, който здравните работници дадоха на министър Ананиев да набележи мерки за решаване на проблема с формирането на работните заплати.

„Онзи ден събрах директорите в държавните болници и поставих този въпрос. Беше ми казано категорично, че от тях не е оказван натиск, а аз самият не мога да допусна да лиша хора от законовото им право да протестират", каза Ананиев и допълни, че уважава претенциите на медицинските сестри и труда, който те полагат.

На 1 март проведох среща с представители на протестиращите медицински работници и разговора беше доста конструктивен. Установи се диференциация на заплащането на труда на специалистите по здравни грижи - от минималната работна заплата на места до два или три пъти минималната работна заплата за страната. Това изглежда наистина несправедливо, защото няма принципи и правила за формиране на работната заплата. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" във връзка с протеста на медицинските сестри.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери министър | Това | работници | заплата | Кирил | натиск | Ананиев | сестри | медицинските

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори