Отбелязваме Международния ден на образованието

Според доклад на Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО) за мониторинг на образованието, публикуван през 2018 г., около 265 милиона деца и юноши по света нямат възможност да учат или да завършат училище, като повече от една пета от тях са в начална училищна възраст.

 24.01.2024 09:20
Отбелязваме Международния ден на образованието

Международният ден на образованието е днес. Инициативата се отбелязва от 2019 г. с резолюция на Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН) от 3 декември 2018 г., за да се подчертае важността от осигуряването на достъп до качествено образование за всички хора. Това съобщава Отдел "Справочна" на Българската телеграфна агенция.

Според доклад на Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО) за мониторинг на образованието, публикуван през 2018 г., около 265 милиона деца и юноши по света нямат възможност да учат или да завършат училище, като повече от една пета от тях са в начална училищна възраст. Сред факторите за това са бедността, дискриминацията, въоръжени конфликти, последици от изменението на климата, миграцията и насилственото разселване.

Информация на БТА
Снимка: Министерство на образованието и науката

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери образованието | Отбелязваме Международния ден | Общото събрание на Организацията на обединените нации

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори