Напиши есе: Как една обява извади на показ тоталното оглупяване?

Защото бързо стана ясно, че потребителите в социалните мрежи четат единствено заглавията на новините

 26.01.2019 12:00
Напиши есе: Как една обява извади на показ тоталното оглупяване?

Мила възрастна жена от Албърта, Канада намери оригинален начин да продаде къщата си. Имотът на езерен бряг е оценен за 1,7 млн. канадски долара.

Ала Вагнер решава да не продава дома си по стандартния начин заради бавната процедура, която би отнела прекалено много време. Тя решава, че най-подходящо би било къщата да отиде при някого, на когото ще носи вдъхновение.

Така дошла идеята за конкурса с есе на тема: "Защо местенето в тази къща би променило живота ви?". Ограничението е 350 думи.

В България, Европа, тази история извади на показ нещо, за което от години си говорим къде явно, къде под сурдинка. А именно: тотално оглупяваме!

Защото бързо стана ясно, че потребителите в социалните мрежи четат единствено заглавията на новините.

Затова и написаха думата "есе" в коментарите.

Честно казано, това ме шокира! Че масово не се чете ми е ясно от години, но че дори любопитните новинки се гледат само като картинки... това вече е тревожно.

Кой може да повярва на това, че пишейки трибуквена дума, му се гарантира участие в конкурс за имот за милиони? Това от една страна, а от друга: лековерието не е ли признак на ниска обща култура?

О, нещастно българско образование!

Наистина ли вече не си достатъчно, за да приучиш хората в тази страна на елементарни, животоспасяващи дейности? Няма тогава да се чудим, как възрастни хора изхвърлят пари на непознати, как никой и никога не чете ситния шрифт в договорите с банките или мобилните оператори.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери ясно

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори