Новата формула за изчисляване на пенсиите ги намаля с над 200 процента

Сега става ясно, когато новите пенсионери започват да си взимат пенсиите, че разликите са толкова драстични

 19.03.2019 10:00
Новата формула за изчисляване на пенсиите ги намаля с над 200 процента

След първия ми текст, който написах във Фейсбук по темата за новата формула за изчисляване на пенсиите, ми се обадиха много хора, част от тях дойдоха и донесоха свои изчисления, в които има някъде около 300-400 лева, дори един от примерите беше за 480 лева намаление на пенсиите, което е над 200 процента. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" бившият депутат Гроздан Караджов. Според него новата формула изобщо не е била правена като реформа, с необходимото обсъждане и с необходимото разяснение. Никъде в медиите и в парламента няма да видите разчет, в който да се покаже ясно, че тези 37 процента, които вчера бяха променени на 31 процента, ще бъдат засегнати и второ, че ще бъдат засегнати с толкова сериозни суми, каза още бившият депутат.

Според него мотива, че всички биха избрали трите си най-добри години е фалшив мотив и с него е била вкарана въпросната промяна и е било казано, че това се касае за много ограничен кръг от няколко хиляди тариката, да ги наречем, които са си правили фалшиви документи и по този случай ние сега трябва да направим тази реформа, коментира още Караджов.

Сега става ясно, когато новите пенсионери започват да си взимат пенсиите, че такива драстични са разликите, каза още той. Само за тази година потърпевшите от новата формула за пенсиите ще са към 22 000 души. Това ще продължи в следващите 15 години, като цифрата на тези хора ще намалява, но не с много. По мои сметки държавата ще спестява по над 1 милиард", допълни Караджов.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери пенсиите | Формула | Караджов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори