Приемат предложения за наградите "Питагор"

Крайният срок за подаване на предложенията е 25 април 2019 г.

 11.04.2019 12:20
Приемат предложения за наградите "Питагор"

Отворена е процедурата за кандидатстване за наградите „Питагор”. За първи път тази година в конкурса за принос в областта на науката ще могат самостоятелно да кандидатстват научни организации, групи от учени или учени индивидуално.

Това ще става с апликационна форма за участие, която е публикувана на интернет страницата на Министерството на образованието и науката.

В тазгодишния конкурс са предвидени две големи награди - за цялостен принос в развитието на науката и за млад учен. Ще има отличия и за най- утвърден учен в областта на природните, инженерни , хуманитарни, социални и медицински науки. Ръководителите на международни проекти също могат да кандидатстват за наградата за най-успешен ръководител на проект. Предвиждат се още две награди – за научен колектив и за значим принос на български учен, работещ в чужбина.

Носителите на голямата награда „Питагор“ ще получат грамота, парична награда по 12 000 лв. и авторска статуетка. Отличените във всички останали категории ще получат грамота, парична сума по 8000 лв. и холограма на статуетката Питагор.

Няма да бъдат допускани до участие кандидати, носители на наградата в предходните три години. Крайният срок за подаване на предложенията е 25 април 2019 г. на електронен адрес: vesela.vasileva@mon.bg и pitagor2019@mon.bg.

Целта на инициативата на МОН е да се стимулират учените към значими научни постижения и успешна реализация на резултатите от фундаменталните и приложни научни изследвания в икономиката на страната.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери науката | принос | учен | научни | Питагор

Бум на кърлежи
05.07.2020 14:00

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори