Продадени са над 2,75 млн. електронни винетки за общо 183 млн. лв.

 25.04.2019 08:00
Продадени са над 2,75 млн. електронни винетки за общо 183 млн. лв.

Над 2,75 млн. електронни винетки на обща стойност около 183 млн. лв. са продадени до 20 април 2019 г. 82% от приходите са от таксуване на леки автомобили до 3,5 т, 3% са от автомобили с тегло 3,5 – 12 тона, а 15% са купени от тежкотоварни превозни средства.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на изслушване в парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление във връзка с решение на Народното събрание за представяне на информация за напредъка по въвеждане на електронната система за таксуване.

От началото на месец март изцяло по електронен път могат да се подават документи за прехвърляне на електронна винетка при смяна на регистрационния номер на автомобила. В рамките на една седмица постъпват средно по 910 заявки за пререгистрация, за които се извършват проверки за допустимост в електронните регистри, информира още регионалният министър.

В резултат на установения електронен обмен с Агенция „Социално подпомагане“ са предоставени права за ползване на републиканската пътна мрежа на близо 200 хил. автомобила на правоимащи лица.

441 са назначените вече служители в отдел „Контрол и правоприлагане“ на Национално тол управление. Екипите им са извършили 277 608 проверки, при които към 20 април са установени 8325 нарушения 

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори