Проф. д-р Георги Вълчев е избран за ректор на СУ "Св. Климент Охридски"

Завършва история в Софийския държавен университет през 1988 г. Работи в общинска администрация на Стара Загора, началник на отдел “Култура” в мандата на д-р Евгений Желев.

 22.11.2023 19:39
Проф. д-р Георги Вълчев е избран за ректор на СУ "Св. Климент Охридски"

Със 198 гласа, роденият в Николаево, проф. д-р Георги Вълчев е избран за ректор на СУ “Св. Климент Охридски”. Той е възпитаник на ГПЧЕ “Ромен Ролан” в Стара Загора.

Завършва история в Софийския държавен университет през 1988 г. Работи в общинска администрация на Стара Загора, директор на дирекция “Образование и култура” в мандата на д-р Евгений Желев.

Научна кариера: През 1998 г. получава докторска степен по културология с дисертация „Чужденците в българската следосвобожденска култура“. Доцент в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, преподавател в катедра „История и теория на културата" на Философския факултет. Преподава и в магистърската програма: „Мениджмънт и социализация на културното наследство“.

Член е на управителните съвети на Националната фондация и на Общобългарския комитет „Васил Левски“, на Съюза на учените в България, на Алианс Франсез. Автор на редица статии и монографични изследвания в областта на българската култура и различните влияния върху нея.

Кандидатите за ректор на Софийския университет бяха четирима: акад. проф. дфзн Николай Витанов, проф. д-р Климент Найденов, проф. д-р Георги Вълчев и проф. дпн Милен Замфиров. Проф. д-р Георги Вълчев бе избран след балотаж, в който негов опонент бе акад. проф. Николай Витанов.

Снимка: БТА


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери университет | Охридски | Климент | Софийския

Слънчева сряда
28.02.2024 09:30

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Янка Илийчева 26.11.2023 20:03

Хайде, да му е честито и безпроблемно назначението!


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори