Служителите в затворите отбелязват своя професионалален празник

Той е обявен с решение на Министерския съвет от 15 декември 2006 г. , сочат данни на отдел "Справочна" на БТА.

 29.01.2024 09:29
Служителите в затворите отбелязват своя професионалален празник

Работещите в системата на Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) към Министерството на правосъдието отбелязват днес професионалния си празник.

Той е обявен с решение на Министерския съвет от 15 декември 2006 г. , сочат данни на отдел "Справочна" на БТА. На тази дата - 29 януари, през 1879 г. са утвърдени от императорския руски комисар А. М. Дондуков - Корсаков "Привременните правила за учредяването на затворите" - исторически документ за системата, който е първата крачка към изграждане на модерна за времето си и специализирана структура по изпълнение на наказанията, се посочва в историческа справка на сайта на ГДИН.  

До 1891 г. затворите влизат в структурата на Министерството на вътрешните работи. След това преминават на подчинение на Министерството на правосъдието и постепенно се регламентира и осигурява организацията на затворническия труд, който е основно направление в превъзпитанието на осъдените и важна част от подготовката им за живот в свободни условия.

В момента териториалните служби на дирекцията включват 12 затвора с 26 затворнически общежития от открит и закрит тип, един поправителен дом за непълнолетни момчета към затвора във Враца и един поправителен дом за непълнолетни момичета към затвора в Сливен, както и седем областни служби "Изпълнение на наказанията", се посочва в сайта на дирекцията.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Министерството | затвора | наказанията | затворите

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори