Специализирана акция на КАТ за колани и детски столчета

 12.03.2019 12:00
Специализирана акция на КАТ за колани и детски столчета

Специализирана акция на КАТ за колани и детски столчета. Акцията е в ход още от вчера и тя тече на територията на цялата страна. Освен в България, тя се провежда и във всички страни членки на ЕС.

Проверките, които ще осъществяват служителите на Пътна полиция са свързани с установяване на нарушения от гледна точка на неизползване на предпазни колани, предпазни каски за мотористите, също така и неправилен превоз на деца, липса на обезопасителни системи, липса на столчета, в които трябва да се возят децата и така нататък. Това каза във включване в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" инспектор Илия Георгиев от Пътна полиция.

Отговорност на водачите на автомобили е да отговарят за доброто състояние на системите в колите им, включително и предпазните колани, както и носят отговорност и по отношение на това дали пътниците, които превозват, имат поставен предпазен колан. Отговорността, която носят водачите за това нещо е глоба в размер на 50 лева, ако превозват пътник, който не е поставил колан и отнемане на 6 контролни точки, каза още служителят на Пътна полиция.

Обект на проверката са и обезопасителните системи за превоз на деца - ще се проверява наличието на такива детски столчета, дали те са поставени правилно, дали коланът е поставен правилно, дали детето е обезопасено както трябва, каза още комисар Георгиев.

Информацията за резултатите от акцията ще бъде обобщена и съобщена, след нейното приключване, добави той.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери детски | полиция | Пътна | дали | каза | колани | столчета

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори