Срещи на браншови организации с ръководството на НАП

Представителите на бизнеса в регионите се запознаха с промените в Закона за данъка за добавената в сила от 1 януари 2018

 09.01.2018 15:10
Срещи на браншови организации с ръководството на НАП

Срещи на браншови организации с ръководството на Националната агенция за приходите се проведоха във Велинград и Пампорово. Целта бе стимулирането на доброволното спазване на данъчно-осигурителното законодателство и запазване на конкурентна среда за развитие на бизнеса, като се пресекат  нелоялни практики от страна на некоректни търговци.

Представителите на бизнеса в регионите се запознаха с промените в Закона за данъка за добавената в сила от 1 януари 2018 г., относно административната мярка „Запечатване на обект“ и съществуващата вече правна възможност за нейното прилагане, дори и в случаите на прехвърляне на собствеността на обекта на трето лице. Препоръките към присъстващите се насочиха и към използването на пълната функционалност на фискалните устройства.

И през тази кампания ще се използват всички методи на наблюдение и контрол за правилното прилагане на данъчно-осигурителното законодателство, от явно присъствие на униформени патрули и извършването на контролни покупки до използването навъзможностите на дистанционната връзка между фискалните устройства в обектите и единната електронна система на НАП. Ще се проверява и спазването на трудово-осигурителното законодателство, също ще се извършват проверки на луксозните автомобили в курортите във връзка данък „Уикенд“.

Представителите на бизнеса – хотелиери, ресторантьори, търговци и представителите на ски училища в регионите, изразиха своятаудовлетвореност от проведената среща.

„Няма по-лесен бизнес от чистият бизнес“, беше краткият коментар за срещата на зам.-директора на ТД на НАП Пловдив Венелин Найденов.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери среща | НАП | бизнеса | законодателство

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори