Създават се 20 секторни съвета на уменията

Създаването им е изцяло нов инструмент за България и е част от цялостната политика на МОН за модернизация в тази сфера.

 05.10.2023 14:00
Създават се 20 секторни съвета на уменията

Двадесет Секторни съвета на уменията ще работят заедно с Министерството на образованието и науката за провеждането на реформата в професионалното образование и обучение.

Създаването им е изцяло нов инструмент за България и е част от цялостната политика на МОН за модернизация в тази сфера.

Министерството стартира набирането на членове на съветите, като за тях документи могат да подават работодатели или техни представители и/или заети/самонаети лица, преподаватели във висши училища, директори, заместник-директори, учители по професионална подготовка, и/или представители на други доставчици на професионално обучение, представители на национално представителните работодателски организации и/или браншови организации, представители на национално представителните организации на работниците и служителите и техните професионални структури. Целта е да се включи максимално широко представителство, а срокът, до който ще могат да се подават кандидатури е 16 октомври 2023 г.

Само за три месеца екипът на министър Галин Цоков предложи проектозакон и визия за професионалното образование и обучение, в резултат на което в момента започва попълването на състава на Секторните съвети. Желанието на МОН е в този процес да бъдат включени представители всички страни - директори, учители, представители на бизнеса и синдикати.

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери организации | Директори | обучение | представители

Времето в сряда
29.11.2023 08:32

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори