Телефонът - предпочитано средство за изпращане на оплаквания

До няколко години 70% от интернет потребителите ще „влизат“ в мрежата през смартфон

 02.04.2019 15:05
Телефонът - предпочитано средство за изпращане на оплаквания

До няколко години мобилният телефон ще е основното средство за изпращане на оплаквания. 70% от интернет потребителите ще „влизат“ в мрежата през смартфон, сочат данните от проучвания на Потребителския интернационал.

Половината от постъпилите 23 799 жалби в Комисията за защита на потребителите през миналата година например, са подадени онлайн.

Най-много жалби са в областта на телекомуникациите. Съществена част от оплакванията са от дефектни устройства. Рекламацията не е била удовлетворена по желания начин, ремонтът се е забавил много време или е бил несполучлив и се е наложило стоката отново да се връща за ремонт. Или пък след три неуспешни опита за ремонт, търговецът отказва да приеме обратно дефектното устройство и да върне парите.  

Има и оплаквания след покупки от електронни магазини, които са изпратили нещо съвсем различно по външен вид и качество от поръчаното. При покупка на облекла обаче често възниква спор между потребителя и търговеца дали дрехата, която се връща, не е използвана.

Статистиката за миналата година сочи, че жалбите относно качеството на туристическия продукт са под 5 % от всички постъпили в институцията.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери потребителите

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори