Транспортираха със „Спартан“ пациент с химическо изгаряне и травма

Самолетът е излетял в 09:45 часа от летище София с медицински екип от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ на борда със задача транспортиране на пациент от МБАЛ „Света Анна“ - Варна до София.

 10.05.2024 21:25
Транспортираха със „Спартан“ пациент с химическо изгаряне и травма

Екипаж от 16-а авиобаза Враждебна със самолет C-27J “Спартан“ е извършил авиомедицинска евакуация. Това съобщават от Министерството на отбраната. Транспортираният пациент е с химическо изгаряне и травма на таза. Това съобщиха на сайта си от болница "Пирогов", където мъжът е приет за лечение. Към момента пациентът е настанен в Клиниката по изгаряне, където се полагат всички необходими грижи за него. Когато състоянието на пострадалия позволи, ще бъде преместен в Клиниката по травматология в болница "Пирогов".

Самолетът е излетял в 09:45 часа от летище София с медицински екип от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ на борда със задача транспортиране на пациент от МБАЛ „Света Анна“ - Варна до София.

Полетът е изпълнен в условията на усложнена метеорологичната обстановка. Командир на екипажа беше капитан Николай Георгиев, помощник-командир – майор Дарина Христозова и борден инженер – капитан Митко Гергов. Благодарение на техните действия, в 12:01 часа самолетът се е приземил успешно обратно на летище София.

Силите и средствата за аварийно-спасително осигуряване от авиационната база бяха приведени за изпълнение на полет за авиомедицинска евакуация по заявка на Министерството на здравеопазването, след разрешение на началника на отбраната и заповед на командира на Военновъздушните сили.

Източник: МО, БТА

Снимка: МО

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери София | часа | летище | Пирогов | изгаряне | пациент

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори