Ученици ще представят открит урок "Разговори с роботи"

Децата са създали проектно базирания урок с помощта на знанията си по български език и литература, биология, химия, физика, математика, английски език, история, музика, компютърно моделиране и информационни технологии.

 11.02.2024 17:35
Ученици ще представят открит урок "Разговори с роботи"

Учениците от иновативната гимназия ще представят открит урок "Разговори с роботи". По време на него седмокласници ще покажат умения за разработване на чатбот, подпомагащ изучаването на граматиката на българския език. Това ще се случи на 28 и 29 февруари в ПМГ „Проф. Емануил Иванов"- в Кюстендил.

Децата са създали проектно базирания урок с помощта на знанията си по български език и литература, биология, химия, физика, математика, английски език, история, музика, компютърно моделиране и информационни технологии. Той е част от програмата „Умения за иновации“ на Intel, която получи подкрепата на МОН чрез меморандум между министерството и технологичния гигант, сключен през януари 2024 г. В България програмата работи вече трета година и се осъществява от Центъра за творческо обучение.

Източник и снимка: nova.bg

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери открит | ученици | урок | език | представят | Разговори с роботи

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори