Шофьорите вече могат да проверяват и плащат глобите си онлайн

Хващаните в нарушение шофьори вече ще могат да си проверяват и плащат глобите си онлайн. Такава услуга пуснаха от КАТ, като тя вече работи.От месец август 2017...

 20.08.2017 20:00
Шофьорите вече могат да проверяват и плащат глобите си онлайн

Хващаните в нарушение шофьори вече ще могат да си проверяват и плащат глобите си онлайн. Такава услуга пуснаха от КАТ, като тя вече работи.

От месец август 2017 плащането на глобите към КАТ може да става по електронен път. С пускането на няколко електронни услуги на МВР вече може дистанционно да се прави и проверка дали водачите имат неплатени глоби по фишове, актове за установяване на административно нарушение (АУАН) и наказателни постановление (НП), съобщават от МВР.

За проверката е достатъчно да се попълни валиден номер на свидетелство за управление на МПС и валидно ЕГН.

Тъй като услугата е достъпна от няколко дни, базата данни все още се обновява и е възможно за издадени в последната година шофьорски книжки да не е въведена информация, уточняват от ведомството.

Достъп до електронната услуга за проверка на задължения към КАТ. (https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index).

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери услуга | вече | нарушение | проверяват | плащат | Глобите

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Калина 21.08.2017 10:19

Сървърът на КАТ не работи. Хубава работа, ама българска!


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори