Бойко Борисов : Приоритет на българското председателство на ЕС ще бъде подготовката на държавите от Западните Балкани за членство в съюза.

Западните Балкани трябва да бъдат подпомогнати в най-голяма степен по оста Север-Юг.

 13.07.2017 11:04
Бойко Борисов : Приоритет на българското председателство на ЕС ще бъде подготовката на държавите от Западните Балкани за членство в съюза.

Подготовката на държавите от Западните Балкани за членство в Европейския съюз ще бъде един от приоритетите на българското правителство, когато в началото на следващата година поеме ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз, съобщиха от прес службата на правителството.

Ние и сега сме силно ангажирани с този процес, защото в Европа не може да остават празни пространства, но ще използваме възможностите на председателството, за да подпомогнем в по-голяма степен подготовката на страните-кандидатки, и, надявам се, да помогнем и на държавите-членки и на европейските институции с познанието си за процесите на Балканите. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред лидерите от Берлинския процес, които провеждат своята четвърта среща на върха в Триест.

Премиерът Борисов беше приветстван от министър-председателя Джентилони, по чиято специална покана присъства на форума. като специален гост, на чиято помощ ще се разчита при предстоящото председателство.

В изказването си на форума Борисов постави акцент върху свързаността между страните от Западните Балкани, които се стремят към членство в Европейския съюз и останалите държави от континента. Това би подобрило икономическите връзки между тях. Според Борисов Западните Балкани трябва да бъдат подпомогнати в най-голяма степен по оста Север-Юг. Той обръща специално внимание на включването на Коридор №8 в Берлинския процес, свързването с магистрален път и железопътна линия на София и Скопие.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери голяма | Борисов | съюз | степен | Европейския | процес | Западните | председателство | членство | Балкани

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори